.
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.) Yazdır E-posta

لَقَدْ جَاءكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)

Muhterem Müslümanlar

Yüce Allah ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem’den son peygamber Hz. Muhammed (S.A.V.)’e kadar her topluma bir peygamber görevlendirmiştir. Hz. Peygamber ise, kıyamete kadar gelecek olan bütün insanlara ve cinlere gönderilmiştir. O, yaratılmışların en üstünü, en değerlisi, en seçkini, en önde geleni ve en saygın olanıdır. O bir rahmet peygamberidir. Zira; Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.”[1] buyurmuştur.

Kıymetli Müminler

Hz. Peygamberimiz bütün insanlara özellikle ümmetine karşı çok düşkündür. Onlara bır sıkıntı, eza ve felaket gelmesi O’nu çok üzer. Müminlere karşı çok şefkatli ve çok merhametlidir. Bu husus tevbe Süresi 128. ayette şöyle ifade edilmektedir. “ Andolsun size, kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve çok merhametlidir.”[2]

Değerli Kardeşlerim

Sevgi, şefkat ve rahmet peygamberi olan Sezgili Peygamberimiz, yaratılan her bir kulun dünyada ve ahirette mutlu olmasını ister, sıkıntıya maruz kalmalarını istemezdi. Nitekim “Ey Allah’ın elçesi müşriklere beddua etsen” diye kendisine gelindiğinde, “Ben lanetçi olarak gönderilmedim, ben rahmet peygamberi olarak gönderildim.”[3] buyurmuştur. Taif’e İslam dinin tebliği etmeye gittiği zaman kendisini dinlemeyip, atılan taşlardan dolayı yaralandığında dahi “Allah’ım kavmimi bağışla, çünkü onlar bilmiyorlar, bilmiyorlar”[4] diye dua etmişti.

Aziz Cemaat

Yüce Rabbimize inanan her mümin O’nun yüce peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimize inanmak, sevmek ve O’nun hayatını kendi hayatına aktarmakla mükelleftir. Ümmet olarak bizlere düşen görev ise; Resulullah’ın sünnetine sımsıkı bağlanmak olmalıdır. Nitekim Veda Hutbesinde şöyle buyurmaktadır. “Size iki şey bırakıyorum. Bunlara sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız, biri Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim diğeri ise benim Sünnetimdir.”.

Hutbemi bir ayet meali ile bitiriyorum. “Ey Habibim deki; Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olunki, Allah’ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah Gafur ve Rahim’dir.”[5]   

Recep DEMİR

İsalı Köyü Camii İmam-Hatibi/ŞUHUT 

[1] Enbiya, 107

[2] Tevbe, 128

[3] Müslim, Birr, 87

[4] İbn Hıbban, Ed’ıye, 973

[5] Al-i İmran, 31

İlişkili Diğer Konular